Niemitalon Juustolan perusta luotiin vuonna 1976, kun Esteri Niemitalo aloitti leipäjuustojen toimittamisen Oulun kauppahalliin. Vuonna 1979 tilalla toteutettiin sukupolvenvaihdos ja leipäjuuston valmistusta ja tilanpitoa jatkoivat Pekka ja Kirsti Niemitalo.

historia1

1982 Rakennettiin tilan yhteyteen n. 200 m2 tuotantotilat ja yritys tunnettiin nimellä Kotijuustola Kollaja Ky. Toiminta laajeni nykyiselle paikalleen valtatie 20 varteen vuonna 1985. Seuraava tuotantotilojen laajennus toteutettiin vuonna 1989. Nyt yritys oli Niemitalon Juustola Ky.

 


 

Pekka Niemitalo oli jäänyt yrityksen toiminnasta pois 1985 ja aloitti oman leipäjuuston tuotannon jälleen kotitilallaan vuonna 1986.

historia5 sävytetty

Kun tuotantotilat valtatie 20 varressa vapautuivat, vuokrasi Pekka Niemitalo tilat Pudasjärven Kunnalta ja siirsi oman yrityksensä toiminnan jälleen nykyiselle paikalleen helmikuussa 1992. Samalla yrityksen nimi muutettiin Niemitalon Juustolaksi (toiminimi). Viimeisin laajennus toteutettiin 1997-1998. Tällöin kahvilan asiakaspaikkamäärä nousi 72:sta 150n:een.

 


 

Sukupolvenvaihdoksen ja omistajuusmuutosten myötä Niemitalon Juustola jakautuu kahteen yritykseen, joista leipäjuustonvalmistus toimii nimellä Niemitalon Juustola ja kahvilatoiminta toimii veljesten Akin ja Antin yhteis yrityksenä nimellä Tauonpaikka.